gro.tutinbirtop%40laiciffo

10 молодіжних команд долучились до UPSHIFT

10 молодіжних команд долучились до UPSHIFT

В рамках реалізації програми «Розвиток та підтримка молоді Кіровоградської області в умовах воєнного стану через молодіжні ініціативи та UPSHIFT» відбулась цільова хвиля для молодіжних команд зі Світловодська. 

За умовами програми учасники мають сформувати команду у складі від 3 до 5 осіб, віком від 14 до 21 року та запропонувати проблему, яку воліє подолати. За результатами відбору було отримано 54 заявки від команд, які запропонували проекти з розвитку волонтерських та молодіжних центрів, розвитку потенціалу ВПО у приймаючій громаді Світловодська. 

На другий етап відбору було запрошено 20 команд, які пройшли співбесіду з представниками СКЦ "Задзеркалля", ЮНІСЕФ Україна та представником ГО "Потрібні тут". За результатами співбесіди було відібрано 10 команд, які розпочали 4-х місячну програму. На першому етапі команди розробляли свої ідеї разом із менторами у форматі бут-кемп, що відбувся 14-18 грудня у Кропивницькому. 

Ідеї команд, які були відібрані до участі: 

- підвищення безпеки в громаді під час воєнного стану;
- створення безпечного простору для проведення майстер-класів, тренінгів, творчих вечорів та дозвілля на базі ПТУ №5;
- ініціатива з підвищення безпеки на дорогах, що включає у себе виготовлення флікерів та інформаційну-кампанію з популяризації використання світловідбиваючих аксесуарів у темну пору доби;
- ініціативи з відбудови та оновлення спортивних локацій, популяризацію здорового способу життя;
- ініціатива по відродженню та популяризацію української культури. Організація етнофестивалю, а також проєкт який буде знайомити з культурними та історичними пам’ятками Світловодської громади.

Загальні інвестиції у молодь Світловодська сягають до 750 000 грн. 

У Кіровоградській області UPSHIFT реалізується у рамках програми «Розвиток та підтримка молоді Кіровоградської області в умовах воєнного стану через молодіжні ініціативи та UPSHIFT», яку реалізує Слов'янський культурний центр "Задзеркалля" у партнерстві з UNICEF Україна. Локальний партнер - ГО "Потрібні тут"