gro.tutinbirtop%40laiciffo

Провели серію заходів з мінної безпеки у нашому центрі

Провели серію заходів з мінної безпеки у нашому центрі "Точка молоді"

У Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки, 4 квітня, в центрі "Точка молоді", який ми створили у Вознесенську спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), була проведена серія заходів для дітей та підлітків заради формування у них навичок поводження з вибухонебезпечними предметами.

Щодня війна забруднює тисячі кілометрів смертоносними, але часто невидимими, загрозами. Вознесенщина, на жаль, не виняток.

Разом з партнерами ми провели у нашому центрі для дітей читання нового коміксу "Пес Патрон та його пригоди", створеного ЮНІСЕФ. Через комікс, який розповідає про пригоди кмітливого песика та його друзів, малечі пояснюється суть мінної небезпеки, а також як попіклуватися про ментального здоров'я.

Водночас для підлітків були проведені сесії у віртуальній реальності (VR). VR-сесія — це подорож із Псом Патроном від школи додому, яка імітує реальні небезпеки. Ця подорож подана через 3D графіку та 360 сцени, що були спеціально відзняті у замінованих населених пунктах Донецької області відеографом, що знімав блокаду Маріуполя, Євгеном Малолєткою.

VR досвід створений ЮНІСЕФ та волонтерами компанії EPAM у співпраці з ІТ асоціацією  України та буде доступний завдяки VR-окулярам Oculus II, наданими компанією McPaw.

На захід також була запрошена спеціалістка з безпеки в освітньому середовищі Олена Літвінова від Вознесенської міської ради. Вона розповіла про класи безпеки на території громади та про принцип їх роботи. Роботу одного з таких класів презентували апшифтрери з проєкту "TotalБезпека". За допомогою VR-окулярів, інтерактивних ігор та лекцій команда проводить для молоді та всіх охочих заняття з мінної безпеки. В рамках проєкту команда також проводить інтерактивні лекції з пожежної безпеки, домедичної допомоги та безпеки дорожнього руху.

Завітали на захід, зокрема і ДСНС. Представники служби розповіли про свою роботу в контексті розмінування та про правила мінної безпеки. Після цього учасникам заходу показали наповнення пожежної машини, які вона має інструменти та дозволили з пожежного рукава полити клумбу.

Дякуємо партнерам за підтримку та змогу надавати цих життєво необхідних навичок новому поколінню Вознесенщини!

Слідкуйте за анонсами центріу "Точка молоді" у телеграм-каналі: https://t.me/tochkamolodi