gro.tutinbirtop%40ofni

  • EN

  • UA

Молодіжна волонтерська програма у Світловодську

Молодіжна волонтерська програма у Світловодську

Молодіжна волонтерська програма – 6 місячний програма розвитку волонтерського руху, що має на меті підтримку вже існуючих ініціатив та заснування нових. Фокус програми націлений на молодь віком від 14 до 24 років, яка постійно проживає у громаді та знайшла тимчасовий прихисток після початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну.

Фасилітатор тренінгу - Дмитро Томенко

Фасилітатор тренінгу - Дмитро Томенко

28-29 січня 2023 року для відібраних учасників було проведено інтеграційний захід. В рамках заходу команда працювала два дні у Ліцеї №4 «Обрій». У перший день основний фокус був на вдосконаленні командної взаємодії, учасники працювали над правилами командної взаємодії, комунікацій у команді та формуванні спільного бачення роботи у команді. Другий день був присвячений визначенню напрямків діяльності та окреслення кола проблем, які молодь визначає як найбільш нагальні. Учасники виконали картування можливостей та проблем Світловодська та запропонувала власні рішення окреслених проблем. Фасилітував інтеграційний захід Голова ГО «ЮНІТ» Дмитро Томенко.

Картування проблем молоді у громаді Світловодська 

Картування проблем молоді у громаді Світловодська 

«Ми розраховуємо на створення та розвиток можливостей з профорієнтації та неформальної освіти для молоді у Світловодську. Я народився та виріс у Світловодську і після закінчення гімназії №4 вступив до Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, де працював і зараз навчаюсь в аспірантурі. Тож я чудово знаю, що молодь у малих містах зазвичай має менше можливостей для розвитку. Тому Потрібні тут працює домені розвитку потенціалу молоді.» - Зазначив Голова ГО «Потрібні тут» Дмитро Лобанов.

Вже у лютому заплановано проведення профорієнтаційного фестивалю, щоб допомогти молоді краще зрозуміти свої сильні сторони, тенденції розвитку ринку праці та доступні освітні можливості. Особливістю фестивалю стане підхід «Рівний-Рівному», де молодь сама організує та промотує заходи профорієнтаційного фестивалю. У програмі заплановані:

·        Тренінг з розвитку м’яких навичок (софт-скілс);

·        Презентації освітніх можливостей;

·        Екскурсії на підприємства та організації регіону;

·        Зустрічі з підприємцями та громадськими діячами.

Молодіжна волонтерська програма реалізується ГО «Потрібні тут» в межах програми «Розвиток та підтримка молоді Кіровоградської області", яку реалізовує ГО «СКЦ «Задзеркалля» у партнерстві з ЮНІСЕФ Україна. Зміст проекту є відповідальністю ГО "Потрібні тут" та необов'язково відображає позицію ЮНІСЕФ.