gro.tutinbirtop%40laiciffo

Команда

Команда "Тангар": середньовіччя для емоційного розвантаження одеситів

Апшифтерки провели 10 лютого історичний фестиваль "Лицарі південних берегів", який об’єднав на своїх активностях понад 800 відвідувачів!

Вже 5 років молодь живе у стані постійної виснажливої емоційної напруги. Пандемія COVID-19, що паралізувала звичний ритм життя і перевела усіх в онлайн, одразу змінилася руйнівною війною. Зараз Одещина щодня перебуває під обстрілами.

Команда "Тангар" — це 5 ініціативних дівчат. Вони є представницями однойменної Асоціації Історичного Фехтування та Реконструкції, яка працює вже понад 20 років! Команда прагнула емоційно розрядити молодь та зацікавити її новою активністю.

Завдяки UPSHIFT команда розробила концепцію історичного фестивалю "Лицарі південних берегів", який включав: лицарські бої від професійних фехтувальників та лицарські бої, в яких могли взяти участь відвідувачі, стрільбу з лука, майстер-класи, лекції, середньовічні танці, виставку середньовічних цікавинок, а також зону сувенірів й смаколиків. Завдяки фестивалю відвідувачі ознайомилися із середньовічною історією, з традиціями європейських лицарів та активно провели час!

"UPSHIFT дав нам віру в себе, що ми зможемо організувати задумане. Ми переймалися, що в нас дуже вузька тематика, але наш ментор казав, що ми класні й у нас все вийде, — каже учасниця команди Владислава Бурак. — Ми розраховували на 200 відвідувачів, а прийшло понад 800! Люди були такі щасливі, діти багато посміхалися!"

Апшифтерки зараз готуються до організації такого ж, але більш масштабного за програмою, фестивалю влітку. Також завдяки UPSHIFT дівчата відкрили в клубі набір до нової дитячої секції з середньовічного бою у м'якому спорядженні й з нетерпінням чекають на заняття маленьких лицарів!