gro.tutinbirtop%40laiciffo

Команда «СтопНаркотик»: молодь Миколаєва проти залежностей!

Команда «СтопНаркотик»: молодь Миколаєва проти залежностей!

Допомогти людям впоратися із їхніми залежностями та підтримати на цьому шляху — кропітка робота команди апшифтерів з Миколаєва!

Тривалий час Миколаїв та область перебували під щільними обстрілами російських військ. Коли ситуація стабілізувалася, місто почало вертатися до звичного життя. Однак через постійну напругу та невизначеність на тлі війни серед молоді Миколаєва загострилася проблема наркотичної, ігрової та алкогольної залежності.

Оксана та два Влади зібралися в команду «СтопНаркотик» та подалися на програму UPSHIFT саме для того, щоб докластися до розв’язання цієї проблеми. Активна та ініціативна молодь є представниками ГО «Міжнародна Антинаркотична Асоціація» та просто друзями.

Завдяки програмі UPSHIFT команда дослідила обрану проблему, а саме її наркотичний аспект, та на буткемпі опанувала інструменти, що дозволили їм лише за 4 дні знайти дієве рішення!

В результаті «СтопНаркотик» власноруч розробили та провели серію 12 освітніх лекцій в навчальних закладах м. Миколаїв. Бо саме освіта впливає на розуміння, усунення та запобігання вживання наркотиків, забезпечує сталий розвиток суспільства, береже здоров’я та добробут молоді.

Команда розповідала батькам, вчителям та дітям про наслідки раннього вживання психоактивних речовин, а також про цінність ведення здорового способу життя. «СтопНаркотик» охопив своєю діяльністю понад 400 бенефіціарів! Лекції проходили як офлайн, так і онлайн. Наприклад, онлайн-лекція, що проводилася для учнів Миколаївського професійного ліцею суднобудування, охопила одразу 100 учнів!

Також в рамках проєкту команда провела офлайн-івент у молодіжному просторі «Live2Grow», що є проєктом іншої команди апшифтерів з Миколаєва. Така співпраця укріплює спільноту апшифтерів, розвиває комунікативні навички та є надійними цеглинками для створення в майбутньому нових спільних проєктів!

Хоча й «СтопНаркотик» вже підбили підсумки своєї тримісячної роботи в рамках проєкту UPSHIFT, але команда планує надалі проводити лекції для молоді, щоб вберегти її від страшних наслідків залежності. Лекції проводитимуться також для анонімних учасників терапевтичного процесу на базі тренінгових центрів миколаївської філії ГО «Міжнародна Антинаркотична Асоціація».

В разі потреби ви можете контактувати з командою на пошті cirrju@gmail.com та слідкувати за її анонсами у телеграм-каналі https://t.me/mknarkotiknet

***

Програма UPSHIFT у Херсонській, Одеській та Миколаївській областях реалізується ГО «Потрібні тут» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).