gro.tutinbirtop%40laiciffo  


Команда

Команда "Ecoleaders": як школярки створюють еко-локації з перероблених кришечок

Команда розробила проєкт власної вуличної локації, повністю створеної з переробленого пластику!

Учасниці команди є подругами та навчаються в одному ліцеї. Дівчата прийшли на програму UPSHIFT з проблемою того, що молодь має недостатньо знань про належний розподіл та використання перероблюваних ресурсів. Під час проведення свого дослідження учасниці виявили проблему великого засмічення Миколаєва: парків, вулиць, прибережних зон міста.

На буткемпі UPSHIFT учасниці розробили макет екологічних лавок, які створені з пластику виду HDPE, що широко застосовується для виробництва кришечок. Команда вирішила на власному прикладі показати, які перспективи мають перероблювані матеріали.

Наприклад, для створення однієї еко-лавки було використрано 30 000 кришечок, загалальна вага яких дорівнює 60 кілограмам!

"Як тільки зайшла на буткемп, відчула цей вайб, то зрозуміла — ось воно, моє! Дуже хотілось_встигнути зробити_якомога більше!", — каже Крістіна, учасниця команди.

За період реалізації дівчата навчилася організовувати та контролювати процеси виробництва, налагоджувати співпрацю з підрядниками, працювати з документами. Також, учасниці змогли налагодити партнерства з локальними екозахисними активістами, представниками просторів, командами UPSHIFT.

"Збирали кришечки самі - дуже допомагали друзі, однокласники та їх батьки. Інколи просто йдеш по вулиці, бачиш кришечку на землі — і додому, мити та покласти до купи інших", — згадує Крістіна.

Команда прагнула навчити молодь перероблювати та повторно використовувати пластик самостійно — учасниці проводили майстер-класи, спільно з іншою командою 2 хвилі апшифтерів “Viva La Vida”. З перероблених матеріалів виготовляли підставки під телефони, а також власні контейнери для збору нових кришечок.

Команда продовжує надалі збір пластикових кришечок для виготовлення нових лавок. Апшифтерки планують продовжувати проводити власні події для поширення екологічної свідомості серед мешканців міста, активно залучаючи нові організації до співпраці.